image Niet skiën maar sparren image Thuis werken werkt wel, thuis ondernemen niet

Dat is zooooo 2018!

Retro en vintage zijn in, maar dat wil nog niet zeggen dat je in het verleden moet blijven steken. Sommige dingen kunnen écht niet meer (die gele Sony walkman wil zelfs de kringloop niet meer!).
Kijk waar jouw kansen liggen voor de toekomst.

UIT
IN
VLOGGENPODCAST
FLEXWERKENCO-WORKING
E-BOOKSSUMMARIES
FACEBOOK GROEPMEETUPS
QUOTESFUCKUPS

Jouw eigen radioshow
Ben je net over de schroom heen om met je hoofd voor de camera te komen, is het al weer passé. Podcast is hét medium voor de hip en happening! Waarom? Omdat je zo lekker ontspannen kunt luisteren naar je favo hoorspel, radioshow, interessante lezing enz. tijdens andere werkzaamheden. Tijdens je lunchwandeling, tijdens sporten, tijdens strijken of koken. Lekker multitasken dus. En je steekt er nog wat van op ook.
Wil jij je profileren in de moderne wereld, maak dan podcasts om jouw expertise te laten horen.

Cooperation, the magic word.
Veel zelfstandige professionals werken nog steeds vanuit huis. Lekker makkelijk, comfortabel en goedkoop. De hippe professionals pakten hun laptop op en nestelden zich in even hippe koffietentjes om te werken. Want met overal wifi kun je dus ook overal werken. Maar met koptelefoon op je oren, laptop voor je neus en een soy chai latte naast je op tafel blijf je in je eigen bubbel zitten. Of het nu thuis is of in een hippe tent.
In 2019 zoeken we elkaar op, om samen te werken en te samenwerken. Samen kun je (grotere) projecten oppakken, sparren en elkaar verder helpen. Co-working is de toekomst!
Bedrijven die flexwerkplekken aanbieden doen er goed aan om dit te stimuleren/ondersteunen. Bijvoorbeeld met thema-cafés en/of community-vorming.

Lekker kort
Hoe handig e-readers ook zijn (vooral voor vakanties om geen kiloos aan boeken mee te hoeven slepen), er gaat niets boven een écht boek. Het gevoel van een nieuw boek, de zachte kaft, het papier, het omslaan van de pagina’s, de geur…. Op de bank kruipen, of onder je dekbed, met een goed boek… Het gaat allemaal om het gevoel, dat we toch veel minder hebben bij een elektronisch apparaat.
Met al die fantastische businessboeken die er elke week uitkomen, willen we alles lezen, alles weten. Elke nieuwe theorie, methodiek, belofte. We slurpen het op en willen meer, maar we kunnen het allemaal niet bijbenen. Lang leve de uittreksels. Steeds meer uitgeverijen en organisaties komen met handige, beknopte uittreksels: de summaries. Zo kunnen we toch alles bijhouden en zit er iets bij dat ons écht intrigeert, kunnen we altijd nog het complete boek bestellen.
Het wachten is nu op de auteurs die alleen nog summaries uitgeven en de complete boeken als exclusiviteiten in de markt zetten.

Ontmoetingen
Communities zijn nog steeds van alledag. We willen ergens bijhoren, een oergevoel. Jarenlang bevredigde de social media deze basisbehoefte, maar allengs beseffen we dat meer echtcontact willen. IRL – in real life. Dus maken de facebook-groepen plaats voor meetups. We kennen elkaar al via social media, dus is de stap in het echte leven veel makkelijker gemaakt. Let’s meetup!

Get real!
‘She believed she could, so she did!’ ‘The art of being happy is to be satisfied with what you have.’ Plaats een inspirerende quote op social media en je zit altijd goed. Althans, dat denken we. Maar de loze woorden wekken steeds meer ergernis op. Makkelijk gezegd, maar zo werkt het dus niet! De prachtige ideaalbeelden motiveren ons niet, want zo zit het echte leven niet in elkaar. We willen ECHT! The real life, the fuckups! Want niets en niemand is perfect (of wil dat ook zijn)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.