image Thuis werken werkt wel, thuis ondernemen niet image De 4 factoren van een goede flexwerkplek

Pand Raak

Als geboren Amsterdammer is mijn blik toch eerder zuidelijk van Heerhugowaard/Alkmaar gericht dan noordelijk. Schagen ligt dan ook niet zo direct op mijn netvlies, als ik denk aan flexwerkplekken. Pand Raak in Schagen zag ik echter regelmatig in mijn tijdlijn als locatie van interessante bijeenkomsten of workshops en was mij ook getipt als flexwerkplek. Toen ik een afspraak wilde maken met Eveline Broekhuizen en zij vertelde regelmatig bij Pand Raak te flexwerken, leek mij dat een mooie gelegenheid eens naar Schagen af te reizen.

Pand Raak is gevestigd in een oud postkantoor, vlakbij het centrum van Schagen (en dichtbij het treinstation, wel zo handig!). In het pand zijn naast de flexwerkplekken, ook kantoren en ruimtes voor vergaderingen, coachingsessies of events beschikbaar. Uitbaters van Pand Raak zijn de zussen Lonneke en Marjolein Deutekom die in het Pand hun eigen bedrijf, She Knows How, runnen. De sfeer en uitstraling van Pand Raak zijn dan ook net als de bruisende zussen: inspirerend, creatief, no-nonsense en verbindend.

De grote ruimte met (flexibele) flexwerkplekken

Creatieve inrichting

Veel in het pand is intact gelaten zoals het ooit in het oude postkantoor bedoeld was. Dat geeft het pand een industriële en authentieke uitstraling. Met hoge plafonds en ramen, houten vloeren, robuust leidingwerk en is er zelfs een grote oude kluis aanwezig. De zussen hebben het pand natuurlijk wel up-to-date gemaakt met goede wifi, voldoende stopcontacten en een moderne keuken. Daarnaast is het op low-budget maar creatieve, flexibele en comfortabele wijze ingericht met grote werktafels met burostoelen, zitjes voor besprekingen en een hoge statafel met krukken in de open keuken voor de gezamenlijke lunch.

De lunchtafel in de open keuken.

Verbinding

Lonneke: “We vinden het leuk als ondernemers met elkaar in gesprek gaan, of je nu boven in een vast kantoor zit of op een flexwerkplek beneden. Daarom stimuleren we iedereen om de lunch gezamenlijk te gebruiken. Wij zorgen voor broodjes, beleg, melk, fruit enzovoort en iedereen kan voor een klein bedrag aanschuiven.” Deze heerlijke lunch zorgt dan ook voor een welkome afwisseling in je werkzaamheden en is altijd gezellig. Liever buiten de deur lunchen of even de benen strekken na de lunch? Geen probleem! Het gezellige centrum van Schagen zit op nog geen 50 meter van Pand Raak en biedt tal van leuke horecatentjes, winkeltjes, mooie straatjes en op donderdag de wekelijkse markt. Je kostbare laptop en andere spulletjes kun je desgewenst in de kluis plaatsen tijdens je wandeling.

Sfeervol

Dat de dames Deutekom oog voor detail en gevoel voor sfeer hebben is duidelijk te merken in Pand Raak. De ontvangst is hartelijk, je eerste kopje koffie brengen ze vaak zelf als jij je installeert. Er staan overal kannen vers water en glazen op tafel en potten met lekkere koekjes, drop of pepermunt. En als je om je heen kijkt zie je overal leuke, grappige en handige details, zoals kaarten met leuke quotes, grappige accessoires en een prikbord voor ieders visitekaartje of flyer. Je voelt je er direct op je gemak.

Faciliteiten

Ondanks de industriële inrichting en hoge plafonds is de akoestiek goed en is het prima werken in de gedeelde ruimte, ook met veel flexwerkers. Wil je echter even rustig bellen, dan kun je een stilteplek opzoeken. Een document printen is ook geen probleem. Mail het naar pand raak en de zussen printen het direct voor je uit.
Je werkplek betaal je per dag of dagdeel, of je neemt meteen een (maand)abonnement of strippenkaart. In de prijs zit alles inbegrepen: plek, wifi, printen, koffie/thee, water en parkeerplek. Voor de lunch betaal je een kleine bijdrage. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen lunch meenemen.
Tijdens mijn eerste bezoek, een rustige vrijdag, kon ik mijn auto parkeren voor het pand, op het eigen terrein. De keer erna, op een wat drukkere donderdag, waren deze plaatsen helaas bezet, maar kon ik enkele straten verderop alsnog de auto gratis te parkeren (let wel op de borden Vergunninghouders!).

De relaxte sfeer, de bruisende, inspirerende dames Deutekom en de gezellige gezamenlijke lunch zijn net zo onweerstaanbaar als de potten met lekkere koekjes en snoepjes die overal staan.

Een heerlijke werkplek waar ik zeker vaker zal neerstrijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.