image Sorry, we zijn er even niet image ioppi goes Nomad – lijstje

Maak zelf een social landingspage

Social media is een geweldig medium om je bedrijf te promoten. Maar je wilt natuurlijk wel dat je volgers makkelijk met je in contact kunnen komen en op de juiste info op je website terecht komen. De homepage van jouw website hoeft dan niet altijd de beste plek te zijn om ze heen te leiden.

Op verschillende social media kanalen kun je in elke post nog wel een aangepaste url (webadres) plaatsen. Maar op Instagram kun je maar 1 linkje kwijt: in je biografie op je profiel. En ook op de profielpagina’s van je andere social media kanalen zou een andere pagina dan je homepage soms wel eens handig zijn.

Stel: je hebt een heel leuk blogartikel op je site geplaatst, of een nieuw product, of je hebt een nieuwe nieuwsbrief gepubliceerd, of…. Dan wil je, veelal tijdelijk, je volgers naar die specifieke webpagina leiden. Dus plaats je die link in je bio. Maar als je dan later, met een nieuwe blogartikel, je de link weer gaat aanpassen kunnen volgers niet meer via de oudere post op de bijbehorende pagina komen. Da’s nu jammer!

Er zijn verschillende bedrijven die hierop handig zijn ingesprongen met apps of andere, vaak gratis, mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld Linktree: Je maakt een account aan en plaatst op een landingspage enkele buttons met een linkje naar de juiste webpagina’s. De (Linktree)link naar die landingspage kun je dan op jouw profiel en bio plaatsen.

Maar… de pagina is natuurlijk in de stijl/sfeer van Linktree en ook de link gaat via hen (ook al staat jouw accountnaam in de url). Wil je de pagina aanpassen aan jouw eigen huisstijl/branding en conceptsfeer, dan kun je een betaald account nemen.

Of… je maakt je eigen landingspage!!!

Als je, net als ik, je eigen website (WordPress) onderhoudt, dan kun je net zo goed ook een eigen landingspage voor jouw social media-profielen opzetten. Bij Linktree moet je ook steeds de linkjes aanpassen als je nieuwe blogs of producten onder de aandacht wilt brengen, dus waarom niet een landingspage op je eigen website inrichten?

TIPS:

  1. Als jouw website gemaakt is door een webdesigner, overleg dan eerst met hem/haar over de juiste stijl van de pagina. Laat eventueel de pagina aanmaken en zorg dat jij regelmatig de linkjes kunt aanpassen.
  2. Houd rekening met de opmaak van de pagina dat hij duidelijk kan worden weergegeven op een telefoon. Daar wordt immers het meest gebruik van gemaakt. Houd het simpel, zet eventuele headers uit.
  3. Maak eerst een lijstje van de linkjes waarnaar je wilt verwijzen. Bijv. je laatste blogartikel, je laatste nieuwsbrief, de contact-pagina, je webshop….
  4. Maak de lijst met buttons overzichtelijk en niet te lang. Max. 6 linkjes is te overzien.
  5. Zet de steeds wisselende (blogartikelen e.d.) linkjes bovenaan en plaats onderaan enkele buttons met linkjes naar vaste pagina’s (bijv. homepage, contactpagina, aanmeldpagina nieuwsbrief). N.B. Bedenk dat de pagina onderdeel is van jouw website, het menu van je site is dus ook zichtbaar.
  6. Maak de buttons simpel en niet te groot. Zodat je op een mobiel schermpje zo min mogelijk hoeft te scrollen.
  7. Wil je meetbare links gebruiken (meten hoe vaak men op de linkjes klikt), maak dan voor elke link een Bitlink aan.
  8. Wil je liever niet elke keer de link van je laatste blogartikel, of nieuwste product, aanpassen? Laat de link dan verwijzen naar de pagina met blogartikelen (en zorg dat die op chronologische volgorde staat met nieuwste eerst) of de pagina met nieuwe producten.
  9. Plaats je elke keer een nieuw blogartikel en wil je vanuit oudere posts ook op de goede plek uitkomen? Zorg dan dat één van de buttons verwijst naar je algemene blogpagina, met alle artikelen. Ook andere eerdere verwijzingen kun je het beste laten staan met een button of verwijzen naar een algemene pagina. Alleen tijdelijke acties kun je natuurlijk verwijderen (houd het lekker exclusief!).

Ik ben er zelf net mee aan de slag gegaan. Wat vind jij?

Heb jij zelf nog tips of gebruik jij een andere handige manier om je volgers naar je site te leiden, dan hoor ik het graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.