ioppi goes Nomad!

ioppi goes Nomad!

Na zo’n 6 jaar kantoor te hebben gehouden in het gezelligste en meest vooruitstrevende bedrijfsverzamelpand van Alkmaar en omgeving, De TelefoonCentrale, neem ik per 1 september afscheid van mijn vaste werkplek. Ioppi goes Nomad!

Dat klinkt natuurlijk hartstikke hip en trendy en vooral heel Instagrammable, maar dat wil niet zeggen dat ik opeens met laptop en rugzak van Ibiza naar Bali en Japan reis. Wel ga ik op zoek naar andere regionale creatieve werkplekken waar ik inspiratie kan opdoen, andere mensen/ondernemers kan leren kennen en met nieuwe of andere werkmethodes en ideeën in contact kan komen. Met mijn eigen creatieve werkplek aan huis als vaste basis.

Mijn Noord-Hollandse Nomadische Werkervaringen deel ik via social media, dus volg mij als je op de hoogte wilt blijven (Facebook-bedrijfspagina, Instagram, Twitter en Linkedin). En op deze pagina deel ik de leuke plekken en fijne mensen die ik tegenkom.

Ken jij een inspirerende plek, bij voorkeur tussen Hoorn en Amsterdam, waar ik een dag lekker kan werken (goede koffie en goede wifi is al voldoende), dan hoor ik het natuurlijk graag.

De 4 factoren van een goede flexwerkplek

Meer dan een stroompunt en goede wifi heb je niet nodig om te werken. Maar als je uiteindelijk toch een fijne plek zoekt waar je een hele dag prettig kan werken, dan komen er toch wat meer dingen om de hoek kijken. De verschillende eigenschappen die een goede flexwerkplek onderscheiden van zomaar een plek om…

read more
Pand Raak

Als geboren Amsterdammer is mijn blik toch eerder zuidelijk van Heerhugowaard/Alkmaar gericht dan noordelijk. Schagen ligt dan ook niet zo direct op mijn netvlies, als ik denk aan flexwerkplekken. Pand Raak in Schagen zag ik echter regelmatig in mijn tijdlijn als locatie van interessante bijeenkomsten of workshops en was mij ook getipt als flexwerkplek. Toen…

read more
Thuis werken werkt wel, thuis ondernemen niet.

Of je nu wel of niet weerstand kunt bieden aan de verleidingen en afleidingen van je thuisomgeving, over het algemeen kunnen de meeste mensen prima thuis werken. Maar als het om ondernemen gaat, is een thuiskantoor gewoon niet voldoende. Veel ondernemers, vooral zp’ers, werken van huis uit. Vaak vergt het wat gewenning, tijd en onderzoek…

read more
Niet skiën maar sparren

Heb jij dat ook? Schriftjes vol met notities, ideeën en plannen. Allerlei plannen voor je eigen business die echter niet veel verder komen dan dat schriftje. Omdat je soms niet weet hoe je ermee verder moet of omdat je de tijd niet neemt om ze uit te werken. Heel herkenbaar. Daarom geef ik mijzelf af…

read more
De BakkeRij in Haarlem

Na mijn aankondiging dat ik ‘nomadisch’ ga ondernemen, heb ik vele reacties ontvangen en ook veel tips voor inspirerende flexwerklocaties. Zo wees Wendy Stammis mij op de BakkeRij in Haarlem, een voormalige bakkersfabriek (hoe kan het ook anders 😉 ) op bedrijventerrein Waarderpolder. Dus toog ik vrijdag 28 september naar het mooie Haarlem voor een…

read more
De OndernemersTuin Alkmaar

#ioppigoesnomad – De OndernemersTuin Alkmaar Aangezien ik was uitgenodigd om gisteren een relatie te vervangen tijdens de nieuwe BNI groep Alkmaar Luncht in De OndernemersTuin, leek mij dat een goed moment om die dag daar neer te strijken voor mijn eerste ‘nomad-dag’. Mijn eerste keer als rondreizende ondernemer, op zoek naar inspiratie*. Niet helemaal vreemd…

read more
ioppi goes Nomad – lijstje

Wat een leuke reacties heb ik al gekregen op mijn berichtjes op social media over mijn plannen om flexibeler en mobieler te werken. Ik heb al allerlei tips doorgekregen voor leuke, inspirerende flexwerkplekken. Ik deel ze hieronder alvast met jullie, dan ontvang ik niet steeds dezelfde tips. Heb jij een andere tip voor een mooie…

read more